Předevčírem jsem ulovila u řezníka něco málo vepřových žebírek. Rozhodla jsem se, že je budu pomalit a byla jsem zvědavá na výsledek. Na to, že jsem je takhle dělala prvně, byly výborný, ale příště budou o fous lepší, protože jsem zapomněla na česnek...
Žebírek bylo jen trošku, protože jsem chtěla vyzkoušet, jak na to.Připravila jsem si marinádu a strčila jí spolu s žebírky do igelitového pytlíku. Jednak to zabere v lednici míň místa a marináda se dostane k masu líp, než když je to v misce. No a co jsem použila na marinádu?
- olej
- sladká paprika
- uzená paprika
- granulovaná cibule
- měl být i granulovaný česnek, na který jsem zapomněla!!!
- kmín
- zázvor
- kurkuma
- koriandr
- kari
- kajenská paprika
- sůl
- ždibet polohrubé mouky (protože jsem hladkou neměla...)
Množství všeho přiměřeně. Nejmíň kávová lžička, nejvíc asi tak dvě polévkové. Byly toho tak dvě decky. Všechno jsem prohňácala a nechala to marinovat skoro 24 hodin.
Dneska ráno jsem do hrnce hodila nahrubo nakrájenou cibuli a na ní vykydla obsah pytlíku.Zalila jsem to troškou vody (aby žebra nebyla zcela ponořená, ale aby se necmudila nasucho) a nechala jsem to pět hodin pomalit.
Za nějakou dobu se bytem začala linout velmi příjemná vůně a měla jsem co dělat, abych nenakukovala pod poklici.
Prohrabala jsem svou kořenící syslírnu a připravila si něco jako grilovací omáčku.
Moc jsem se s tím nepárala, protože jsem doma měla originál barbecue omajdu a jen jsem se jí snažila maličko vylepšit. Takže jsem vlastně jen tak trošku origoš upravila. A pochopitelně i tentokrát jsem zapomněla na česnek...
- barbecue omáčka Jim Beam
- liquid sauce
- hoisin sauce
- balzamikový ocet
- sůl
- javorový sirup
- mohl by být česnek, ale má hlava děravá...
Ale rozhodla jsem se pokračovat. Rozpálila jsem troubu na cca 180°C a žebírka hodila na pekáč a potřela jsem je grilovací omáčkou.
A pak už jen šup do trouby a vydržet 15-20 minut čekat... Tuto dobu jsem vyplnila tím, že zbytek šťávy v hrnci jsem přecedila, maličko zahustila jíškou a vyšla mi z toho krásná omáčička...
Jen nevím k čemu, protože než k těm žebírkům uvařím přílohu, sežereme je jen tak a prsty si otřeme o chleba.
Joj, to je ale žrádlo!!! A žádné obírání kostí, ty prostě z masa jen tak vyjedou. Škoda, že se z tohoto příspěvku nemůže linout vůně. Každý by si slintnul...
....jo, jen to čtu a tečou mi sliny.......
OdpovědětVymazatPříště donesu ochutnat :D
Vymazat